Skip links

LES PONÈNCIES

Les ponències, tallers i debats del congrés versaran sobre tecnologia, intel•ligència artificial i eines aplicades als mitjans de proximitat. Com són la creació de bots, traduccions, podcasts, màrqueting conversacional o estudis de gènere.

Eines que faciliten que alguns mitjans esdevinguin uns “petits” laboratoris d’innovació o la creació de l’aula d’innovació, on experts assessoren de forma continuada a mitjans de proximitat per ajudar-los a desenvolupar el seu model de negoci o millorar en la creació de comunitats, i al final del procés comparteixen l’experiència.

Dinàmiques de grup

Es presentaran casos de com compartir les dades entre un grup de mitjans per aprendre entre tots el comportament de l’audiència, o la investigació d’un model de mètriques per als mitjans de comunicació basat en la comunitat de lectors que ha de permetre millorar el model de negoci i la vinculació amb ella.

Innovació tecnològica

Empreses tecnològiques mostraran innovacions de gran utilitat per als mitjans de proximitat, agències de notícies que explicaran com milloraran la feina dels editors, i es veurà el cas de com una gran televisió com la BBC col•labora amb els mitjans locals del seu país.

Nous models d’ingressos

Es mostraran casos vinculats als nous models d’ingressos: com es potencien les subscripcions i altres aportacions, aplicacions del periodisme de solucions, exemples de sortir a la societat, models de publicitat de proximitat que evolucionen cap a continguts més personalitzats i integrats.

En definitiva, es comprovarà amb l’explicació de casos de promoció del comerç, l’emprenedoria local i la creació de comunitats, que els mitjans de proximitat són uns autèntics agents dinamitzadors del territori.

Reflexions sobre el futur

Els acadèmics faran una reflexió sobre el futur dels mitjans de proximitat al sud dels Pirineus, que serà complementada amb una anàlisi territorial i lingüística més concreta.

Al mateix temps, editors de mitjans d’ambdues bandes dels Pirineus debatran i exploraran què poden fer junts i com poden col•laborar per millorar la comunicació entre ambdues comunitats.